Colin Quinn: biografi

den infödda i Brooklyn, Colin Edward Quinn fick stor hyllning som en stand-up komiker, filmskådespelare och TV-personlighet. Han började sin karriär 1984 och lyckades arbeta på flera amerikanska TV-kanaler (NBC, CNN, MTV och Comedy Central). Colin arbetade hade olika yrken. Han arbetade som film-och TV-serie skådespelare, han var värd och skrev program. Några av hans projekt släpptes på Netflix. 2019 gifte han sig.

Colin Quinn
Colin Quinn

Colin har ett uppskattat nettovärde på 5,5 miljoner dollar. Det kommer från det lyckliga resultatet han har gjort genom sin framgångsrika karriär. Utöver detta, han är också en författare som också har bidragit till hans nettoförmögenhet.

barndom och ungdom

Colins morföräldrar lämnade Belfast på 1920-talet och flyttade till Park Slope-delen av Brooklyn, som en gång var fylld med första generationens irländska familjer. Quinn föddes där den 6 juni 1959. Hans föräldrar var de vanliga lärarna. Colin kunde inte skryta med ett rikt liv. Han studerade vid John Dewey High School. Om han lyckades avsluta skolan kunde han inte säga detsamma om universitetet.

jag övergav Facebook för flera år sedan men blev för stor för mig själv på Twitter. Jag har lärt mig min läxa. Jag är tillbaka.

Colin Quinn, 5 2017 2017.

han blev student vid Stony Brook University (SBU) men släppte snabbt ut det. Colin hade allvarliga problem med alkohol. Hans missbruk gav honom många problem. Han arresterades till och med flera gånger. På 1980-talet kunde han övervinna sitt problem och börja sin stand-up karriär.

tv-karriär

de första strålarna av ära kom på Colin 1987. Quinn startade 1984 som stand-up komiker och blev medvärd på MTV-kanal. Han arbetade i ett projekt med titeln fjärrkontroll. Det var MTV: s första ursprungliga icke-musikaliska program och första spelshow. Det fanns fem säsonger av showen, och Colin arbetade på dem alla.

1989 började Quinn spendera mer tid på stand-up. Han var inbjuden av en& E att vara värd för showen. Den tiden erbjöd han tanken på parodivideo. Han ville göra en komisk video för att skratta åt en singel av LL Cool. Parodin fick titeln Going Back to Brooklyn. Quinn arbetade hårt på en& e, skrev showens skript och kom med koncept för showen.

NBC: s Chefer uppskattade Quinns talang och erbjöd honom ett jobb. 1996-2000 var han en del av SNL. Efter sin pension, Quinn började vara värd för sin egen show tuff publik med Colin Quinn. Han hade många gäster, och en av de bästa var Patrice O ’ Neal. Ibland berättade Colin att gillade det avsnittet för mycket. Efter Patrice O ’ Neals död uttryckte Colin djupa kondoleanser. Han besökte en minnesförmånsshow för O ’ Neals familj i NYC Center tillsammans med Bob Kelly och Bill Burr.

visa det här inlägget på Instagram

ett inlägg delat av @iamcolinquinn den 27 maj 2019 kl 11:04am PDT

2012 uppträdde Colin Quinn och Mario Joyner i ett avsnitt av komiker i bilar som får kaffe. Quinn gick Jerry Seinfeld för en åktur till Brooklyn i en 1976 Triumph TR6, där de mötte upp med sin komiker vän Mario Joyner.

tre år senare gick Colin Quinn med i listan över vanliga komiker för att spela i sin egen webbserie med Cop Show, en satirisk syn på skapandet av ett brottsdrama i New York City. Cop Show debuterade på LStudio.com den 18 februari 2015. Avsnitt för den åtta delade serien varje vecka-regisserad av J. D. Amato och skriven av Mr.Quinn — var vanligtvis fem till sex minuter långa, med en gäststjärna.

visa det här inlägget på Instagram

ett inlägg delat av @iamcolinquinn den Jan 13, 2019 kl 8:14AM PST

i maj 2019 meddelade CNN om frisläppandet av timlång special från Quinn med titeln Red State Blue State. Det var en presentation av hans Off Broadway-show med samma namn som sprang i New York tidigare samma år. I specialen tog Colin ”det roliga att ta itu med absurditeterna, hycklerierna och olyckorna på båda sidor av den politiska klyftan”.

Saturday Night Live

Quinn blev allmänt känd tack vare sina fem år på Saturday Night Live. När han började arbeta kunde han inte anta att han skulle vända sig från en enkel författare till en av SNL: s huvudfigurer. Efter ett år gick han med i castinglaget. Han visade sig med sina ursprungliga tankar och ovanliga karaktärer.

Colin Quinn, Saturday Night Live
Colin Quinn, Saturday Night Live

1997 fick Quinn en inbjudan att delta i filmen av Austin Powers. Han vägrade och beklagar fortfarande det beslutet. Redan 1998 blev Quinn värd för Weekend Update, sketch and fictional news program som kommenterar och parodierar aktuella händelser. Det var Colins huvudprojekt fram till sin pension 2000.

personligt liv

i 2016 Colins stand up på Netflix, kallad The New York Story, släpptes. I listan över 50 bästa stand-up Netflix ingår också författningsstridig. Quinn kunde prata i timmar utan att stoppa, och han är en stor berättare att denna speciella var nästan instruktions och pedagogiska lika mycket som det var lustiga. Om du inte är en historiker i New York City, Detta kommer att fånga dig bättre än de flesta historieböcker.

visa det här inlägget på Instagram

ett inlägg delat av @iamcolinquinn den Jan 13, 2019 kl 7:35pm PST

Quinn fick en hjärtattack i början av 2018. Att vara i slutskedet av återhämtning, han skrev på Twitter meddelandet, där han rådde sina fans att ordna en begravning större än Al Capone hade. Han var på medicinering och gick till sjukgymnastik, mer cardio. Han var tvungen att sluta äta bacon, som han nästan älskade.. Några månader senare besökte han sent på kvällen med Seth Meyers för att prata om hur det är att överleva en hjärtattack.

Colin Quinn och Jen Sochko
Colin Quinn och Jen Sochko

under 2018 var Colin förlovad med Jen Sochko, sen natt med Seth Meyers producent. Den 8 juni 2019 band de knuten. NYC comedy world firade bröllopet. Paret gifte sig i den gamla Williamsburgh Savings Bank-byggnaden som kallas Weylin. Det fanns sådana personligheter som Jimmy Fallon, Jim Norton, Tim Meadows, Seth Meyers, Robert Kelly och andra. Tom Papa ledde ceremonin.

Filmografi

Filmer:

  • 1983 – Rock ’ N ’ Roll Hotel
  • 1987-tre män och en Baby
  • 1988-gift med mobben
  • 1988-Crocodile Dundee II
  • 1993-Vem är mannen?
  • 1998 – en natt på Roxbury
  • 2006 – hem
  • 2008 – Harold
  • 2009 – papper Pojkar
  • 2010 – vuxna
  • 2012 – Det är min pojke
  • 2013 – vuxna 2
  • 2015 – Trainwreck
  • 2016 – startat
  • 2017 – Sandy Wexler
  • 2019 – berusade föräldrar

huvudsakliga TV-framträdanden:

  • 1987 – 1990 – fjärrkontroll
  • 1989-Carolines komedi timme
  • 1992-prålig, Blygsel & blå
  • 1996 – 2000 – Saturday Night Live
  • 1996-julgranen
  • 2003-Windy City Heat
  • 2014 – Awesomes

utmärkelser och utmärkelser

  • 2004 – de 56: e största stand-up-komikerna genom tiderna
  • 2004, 2011 – en av de bästa 100 irländska amerikanerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

lg