diverse produse din ulei de nucă de cocos și ulei de nucă de cocos pe o masă

uleiul de nucă de cocos a devenit destul de popular în ultimii ani, unii chiar numindu-l superaliment, dar ce zici de utilizarea uleiului de nucă de cocos pentru creșterea și îngrijirea bărbii?

da, așa este, nu numai că puteți obține numeroase beneficii dovedite științific din consumul de ulei de nucă de cocos și alte produse din nucă de cocos, dar puteți folosi și ulei de nucă de cocos pentru sănătatea bărbii.

cercetările au arătat că uleiul de nucă de cocos este capabil să pătrundă în fibrele părului facial și să hrănească barba din interior spre exterior, chiar și atunci când este aplicat local.

(care este unul dintre motivele pentru care prezentăm atât de multe balsamuri, balsamuri, șampoane și ceară bogate în ulei de nucă de cocos în lista noastră cu cele mai bune produse pentru barbă).

nu numai asta, dar uleiul de nucă de cocos poate ajuta la creșterea bărbii datorită beneficiilor sale unice asupra nivelurilor de hormoni masculini androgeni care sporesc în mod natural creșterea părului facial.

ca să nu mai vorbim de beneficiile antimicrobiene, efectele anti-beardruff și efectul suprem de hidratare a pielii și de restabilire a lipidelor pe care acest ulei tropical îl are asupra celulelor pielii îngropate sub barbă.

NOTĂ: Dacă nu aveți timp să citiți articolul complet, știți că uleiul de nucă de cocos este excelent pentru creșterea și sănătatea bărbii, iar cel mai bun tip pentru utilizarea bărbii este uleiul natural de nucă de cocos virgin ca acesta.

ce este uleiul de nucă de cocos

ulei de nucă de cocos și scoici

uleiul de nucă de cocos este un ulei tropical extras din fructul de nucă de cocos. Este un ingredient popular în multe rețete, poate fi folosit ca ulei de gătit și este destul de popular și în produsele cosmetice și uleiurile de barbă.

ca majoritatea uleiurilor tropicale, uleiul de nucă de cocos este aproape complet saturat, cu o lingură de 15 ml care conține 12G grăsimi saturate, 1g grăsimi mononesaturate și doar 0,5 g grăsimi polinesaturate.

conținutul de acizi grași din uleiul de nucă de cocos este după cum urmează:

acidul Lauric (48%), acidul miristic (16%), acidul Palmitic (9,5%), acidul Decanoic (8%), acidul caprilic (7%), acidul Oleic (6,5%) și restul (5%) sunt diferiți acizi grași polinesaturați.

datorită conținutului ridicat de grăsimi saturate, uleiul de nucă de cocos are un punct de topire mai mare decât majoritatea uleiurilor vegetale și de semințe pe care populația Occidentală le folosește mai frecvent.

ceea ce face uleiul de cocos unic este cantitatea neobișnuit de mare de trigliceride cu lanț mediu (MCT) care metabolizează mai repede decât majoritatea acizilor grași și oferă energie rapidă și chiar unele beneficii dovedite, cum ar fi creșterea ratei metabolice.

când vine vorba de utilizarea topică, uleiul de nucă de cocos oferă beneficii unice pentru părul facial și pielea de sub el.

de ce ar trebui să folosiți ulei de nucă de cocos pentru barbă

uleiul de nucă de cocos poate promova creșterea bărbii

uleiul de nucă de cocos pentru creșterea bărbii

uleiul de nucă de cocos are multe beneficii pentru nivelurile hormonale și în special față de hormonii care cresc rata de creștere a bărbii în mod natural.

vorbesc despre doi hormoni masculini puternici; testosteronul și DHT (fostul crește densitatea bărbii și acesta din urmă promovează creșterea liniară a bărbii), precum și hormonii tiroidieni care afectează viteza de creștere a părului, a pielii și a unghiilor în tot corpul (despre care se știe că uleiurile MCT din nucă de cocos cresc).

mai multe studii pe animale au arătat că uleiul de nucă de cocos crește nivelul de testosteron în mod natural (ca acesta, acesta și acesta).

testosteronul fiind necesar pentru creșterea bărbii, este evident că consumul de ceva care ridică nivelul acestui hormon puternic ar ajuta, de asemenea, să vă crească barba mai repede

De asemenea, trebuie să vorbim despre DHT, un hormon chiar mai puternic decât testosteronul pentru creșterea bărbii.

unii bărbați sunt speriați de consumul de ulei de nucă de cocos, deoarece cred că ar scădea nivelul DHT, deoarece s-a constatat într-un studiu cu eprubetă că acidul lauric găsit în uleiul de nucă de cocos poate inhiba ușor conversia de la testosteron la DHT prin reducerea unei enzime numite 5-alfa reductază.

cu toate acestea, anecdotic, bărbații care folosesc mult ulei de nucă de cocos raportează adesea niveluri ridicate de DHT. Acest lucru se datorează faptului că uleiul de nucă de cocos crește testosteronul, iar 5% din testosteronul dvs. se transformă în DHT în mod natural.

deci, chiar dacă acidul lauric din uleiul de nucă de cocos ar putea inhiba ușor enzima care transformă testosteronul în DHT, rezultatul final este încă mai mult DHT pe măsură ce testosteronul crește și aceasta este materia primă din care este fabricat DHT.

doar să ia o privire la acest baieti nivelurile de DHT de sânge ca un exemplu, el a mâncat o dieta Ray turbă stil (care implică ulei de nucă de cocos ca una dintre principalele surse de grăsime), și testosteron lui a crescut cu 28% și DHT cu 31%.

consumul de ulei de nucă de cocos a crescut semnificativ doi dintre principalii hormoni din spatele creșterii părului facial. Acest lucru poate face din uleiul de nucă de cocos unul dintre cele mai bune alimente care ajută la creșterea bărbii.

beneficii antimicrobiene puternice

ulei de nucă de cocos

contrar credinței populare și isteriei media, bărbile nu sunt atât de murdare pe cât ați putea crede.

cu toate acestea, nu strică să-l faci și mai curat folosind ulei de nucă de cocos, care are multiple beneficii dovedite de combatere a bacteriilor.

modul în care uleiul de nucă de cocos previne creșterea bacteriilor din barbă are legătură cu cantitatea mare de acid lauric, care poate reprezenta până la 50% din acizii grași din uleiul de nucă de cocos.

acidul Lauric și monolaurina (pe care le transformă în cazul în care îl ingerați) s-au dovedit a ajuta la uciderea agenților patogeni cum ar fi ciupercile, bacteriile și chiar unele virusuri.

mai ales, acidul lauric a demonstrat potențial în uciderea Candida albicans, care de obicei duce la infecții drojdie și matreata cu fulgii, și poate ucide chiar unele dintre cele mai periculoase patogeni ca Staphylococcus aureus.

acidul lauric din uleiul de nucă de cocos poate ajuta la prevenirea infecțiilor și a afecțiunilor inflamatorii ale pielii la nivelul feței, cum ar fi firele de păr inflamate, acnee și mătreața bărbii. Funcționează local și, de asemenea, atunci când este ingerat după ce se transformă în monolaurină.

protejează barba de daune & pierderea de proteine

omul uita la firele de păr barba deteriorate

știați că barba-pierdere este la fel de mult de un lucru ca pierderea parului?

prin factori precum deteriorarea proteinelor, deteriorarea oxidativă și nivelurile hormonale suprimate, firele de păr faciale se pot deteriora și pot începe să cadă.

uleiul de cocos poate ajuta la prevenirea acestui lucru, deoarece s-a dovedit că crește nivelul hormonilor (așa cum s-a explicat în detaliu mai sus) și este, de asemenea, remarcabil de eficient în prevenirea pierderii de proteine a foliculului de păr cauzată de pieptănarea excesivă, elemente, soare, dietă săracă etc.

într-un studiu realizat de Rele și colab. cercetatorii au testat trei uleiuri pentru capacitatea lor de a preveni pierderea de proteine…

  • ulei de nucă de cocos
  • ulei de floarea soarelui
  • ulei Mineral

dintre cele trei uleiuri testate, numai uleiul de nucă de cocos a fost capabil să prevină deteriorarea pierderilor de proteine și acest lucru a fost valabil atât pentru utilizarea orală, cât și pentru cea locală.

dar de ce a fost uleiul de cocos mult mai bun la prevenirea daunelor decât celelalte două alternative?

se pare că acidul gras principal din uleiul de nucă de cocos (acidul lauric) are o afinitate foarte mare pentru proteinele părului facial.

greutatea moleculară mică și lanțurile de carbon-carbon liniare drepte ale acidului lauric permit uleiului de nucă de cocos să pătrundă în interiorul arborelui de păr, unde poate preveni apoi pierderea de proteine și hidratează părul bărbii.

celelalte două uleiuri nu au avut niciun efect, deoarece uleiul mineral este o hidrocarbură care nu are afinitate pentru păr-proteine, iar uleiul de floarea soarelui, ca majoritatea uleiurilor vegetale polinesaturate, are o structură prea voluminoasă pentru a pătrunde în fibrele părului facial.

uleiul de cocos este unul dintre puținele uleiuri naturale care s-au dovedit a penetra fibrele de păr pentru a preveni și chiar a inversa daunele cauzate de pierderea de proteine cauzate de utilizarea excesivă a pieptenei de barbă, obiceiurile alimentare proaste, uscarea prin suflare & folosind îndreptarea bărbii încălzite prea des sau expunerea la un mediu rece.

uleiul de cocos hidratează și înmoaie barba

nucă de cocos înjumătățită

uleiul de cocos aplicat pe barbă poate îmbunătăți conținutul de umiditate al pielii uscate de sub părul facial, în timp ce hidratează și foliculii de păr faciali și chiar reduce unele afecțiuni autoimune ale pielii, cum ar fi eczema, ceea ce poate duce la mai puține șanse de a avea de-a face cu mătreața bărbii.

pentru a adăuga la toate acestea, unul dintre multele beneficii de barbă ale uleiului de nucă de cocos este că funcționează ca un protector natural al soarelui, deoarece are un SPF slab de 5 și conține antioxidanți care previn daunele oxidative cauzate de radiațiile UV.

într-un studiu, pacienții care au aplicat ulei de nucă de cocos pe piele au fost testați cu dispozitive numite „Corneometer” și „Tewameter” pentru a vedea dacă uleiul a avut vreun efect asupra conținutului de hidrogen de la suprafața pielii, pH-ul pielii, pierderea de apă transepidermică sau nivelul lipidelor de la suprafața pielii.

rezultatele au arătat că uleiul de nucă de cocos a fost sigur de utilizat, nu a avut nicio modificare a nivelului pH-ului pielii, dar a dus la o îmbunătățire semnificativă a hidratării pielii și a nivelului lipidelor de suprafață.

uleiul de cocos nu este numit „ulei hidratant pentru barbă” degeaba, există cercetări care demonstrează că hidratează cu adevărat celulele și hidratează eficient atât pielea, cât și părul care crește din ea.

previne mătreața și mâncărimea bărbii

 probleme beardruff

există două cauze principale ale mătreții bărbii…

  • piele uscată, care fulgi de ca celulele moarte ale pielii.
  • afecțiuni ale pielii precum eczemă sau seboree

din fericire, uleiul de nucă de cocos poate fi folosit pe părul facial pentru a ajuta la combaterea fulgilor uscați.

după cum se arată la subpoziția de mai sus, s-a dovedit că uleiul de nucă de cocos hidratează pielea uscată de sub barbă și chiar ajută la combaterea afecțiunilor atopice ale pielii prin prevenirea pierderii transepidermice a pielii, ambele putând ajuta la menținerea feței fără fulgi și pentru a vă face barba moale ca un nor.

uleiul de cocos îmbunătățește bariera epidermică pentru a preveni uscarea pielii sub barbă și pătrunde adânc în celulele pielii și firele de păr faciale pentru a oferi un efect hidratant suprem.

complet Natural &fără substanțe chimice dure

om cu mască de gaze

majoritatea uleiurilor și balsamurilor pentru barbă au unele ingrediente urâte în ele sau uleiuri care pot deteriora – nu hrăni – părul facial și hormonii legați de creșterea acestuia.

uleiul de cocos, cu toate acestea, este 100% natural și dacă cumpărați tipul virgin, nici măcar nu a fost procesat cu nimic care ar putea să-i retrogradeze sănătatea.

folosirea uleiului de nucă de cocos ca ulei de barbă înseamnă că nu trebuie să vă ocupați de lucruri precum parabeni, ftalați, xenoestrogeni, benzoați sau alte substanțe chimice discutabile.

ce tip de ulei de nucă de cocos este cel mai bun pentru părul Facial

eticheta nutrițională a uleiului de nucă de cocos

uleiul de nucă de cocos este la fel, nu? Ei bine, nu.

există diferite mijloace de extracție care au ca rezultat calități diferite ale uleiului.

unele uleiuri de nucă de cocos sunt extrase prin prelucrare uscată, ceea ce înseamnă că uleiul este extras din carnea de nucă de cocos cu solvenți. Uleiul de nucă de cocos procesat uscat nu este potrivit pentru consumul uman și nici nu este bun pentru barba ta.

apoi, există ulei de nucă de cocos produs umed, ceea ce înseamnă că carnea brută de nucă de cocos este fiartă și presată (măcinată umedă) pentru a extrage uleiurile brute din nucă de cocos. Această metodă are ca rezultat un randament mai mic decât prelucrarea uscată, dar creează și cel mai curat și mai natural produs final al uleiului de nucă de cocos virgin.

o altă metodă populară de extragere a uleiului de nucă de cocos se numește RBD, care înseamnă „rafinat, albit, deodorizat”. Această metodă produce un randament bun, dar implică și utilizarea de enzime, agenți de dezodorizare și căldură extremă, ceea ce duce la ulei de nucă de cocos incolor și inodor.

a patra metodă de producere a uleiului de nucă de cocos se numește hidrogenare, care implică o presiune extremă într-un proces catalitic care transformă cantitatea mică de grăsimi mononesaturate și nesaturate din ulei în grăsimi saturate. Acest lucru crește punctul de topire al uleiului de nucă de cocos, dar practic nu oferă alte beneficii.

a cincea și ultima cale se numește „fracționare”, ceea ce înseamnă practic că diferiții acizi grași din uleiul de nucă de cocos (acid lauric, acid caprilic etc.) sunt separați și vânduți în propriile sticle, de obicei sub denumirea de”ulei MCT”.

deci, care dintre diferitele tipuri de ulei de nucă de cocos, dacă este cel mai bun pentru barba ta?

răspuns: ulei de nucă de cocos Virgin. Produsul natural extras prin prelucrarea umedă, care nu implică solvenți, substanțe chimice sau presiune inutile.

fie că mănânci ulei de nucă de cocos, faci ulei de barbă din el sau îl aplici direct pe părul tău facial, asigură-te că obții întotdeauna ulei de nucă de cocos virgin. Dacă acest lucru nu este disponibil, atunci uleiul de nucă de cocos hidrogenat este a doua cea mai bună alternativă. Restul? Nu m-aș deranja.

cum se aplică ulei de nucă de cocos pe barbă

cum se aplică ulei de nucă de cocos pe barbă

utilizarea uleiului de nucă de cocos este simplă.

chiar dacă este solid la temperatura camerei, puteți lua un pic de ulei în palme și frecați împreună pentru a-l topi, apoi aplicați-l uniform pe zona părului facial, așa cum ați aplica orice ulei de barbă.

dacă aveți o barbă mare și doriți să distribuiți uleiul perfect în jurul coamei, atunci luați în considerare utilizarea unei perii de barbă după aplicarea uleiului de nucă de cocos pentru cele mai bune rezultate

dacă doriți să vă creați propriul ulei de barbă DIY de casă cu ulei de nucă de cocos ca ingredient, puteți umple o chiuvetă cu apă fierbinte și puneți borcanul de ulei de nucă de cocos acolo pentru a-l topi și apoi turnați cantitatea dorită în sticla cu picurător.

în ceea ce privește cât de des ar trebui să utilizați ulei de nucă de cocos pentru barba ta, răspunsul este; zilnic sau ori de câte ori barba ta are nevoie de hidratare.

DIY ulei de nucă de cocos barba ulei reteta

barba ulei reteta cu ulei de nucă de cocos

pentru această rețetă de ulei de barbă, veți avea nevoie de unele ulei de nucă de cocos virgin, ulei de jojoba organic, o sticlă picurător 1 oz, și o sticlă mică de Balsam Brad AC ulei.

( înainte de a începe amestecarea ingredientelor, puneți recipientul cu ulei de nucă de cocos în apă caldă pentru a-l face lichid în loc de solid).

rețetă hidratantă pentru ulei de barbă cu ulei de nucă de cocos:

  • 1/2 oz ulei de nucă de cocos (hidratează și previne deteriorarea proteinelor)
  • 1/2 oz ulei de jojoba (cel mai apropiat de uleiurile naturale ale pielii)
  • 4 picături balsam brad ulei de ac (androgen, pentru parfum mai ales)

dacă descoperiți că uleiul de nucă de cocos devine din nou solid în sticla cu picături (se poate întâmpla mai ales iarna), rulați puțin sticla cu picături sub apă caldă și se va transforma din nou lichid.

puteți utiliza zilnic acest ulei de barbă pe bază de ulei de cocos hidratant de casă și va bate majoritatea uleiurilor de barbă premade de pe piață atât în calitate, cât și în preț.

De fapt, a face propriul ulei barba poate fi doar 1/10 din prețul de cumpărare chestii premade.

concluzie

uleiul de cocos oferă o multitudine de beneficii pentru barbă, piele, păr și, desigur, ca ulei comestibil în dieta ta.

datorită naturii sale saturate, uleiul de nucă de cocos este, de asemenea, foarte stabil și nu va deveni ușor rânced, spre deosebire de majoritatea uleiurilor vegetale care sunt predispuse la peroxidarea lipidelor.

puteți folosi uleiul de nucă de cocos ca balsam de barbă așa cum este sau îl puteți folosi ca ulei purtător atunci când faceți uleiuri de barbă DIY. Cerul este limita cu această substanță tropicală.

s-ar putea să vă placă și

  • ulei de ricin pentru barbă: secretul îngroșării bărbii jamaicane?
  • ulei de Argan pentru părul Facial: examinarea ingredientului de bază în majoritatea uleiurilor de barbă
  • ulei de măsline pentru barbă: Poate înlocui uleiurile obișnuite de barbă?
  • ulei de migdale dulci pentru barbă: Ingredient de calitate slabă, dar majoritatea mărcilor îl folosesc în continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

lg