Colin Quinn: biografia

pochodzący z Brooklynu Colin Edward Quinn otrzymał szerokie uznanie jako komik stand-up, aktor filmowy i osobowość telewizyjna. Karierę rozpoczął w 1984 roku i udało mu się pracować w kilku amerykańskich kanałach telewizyjnych (NBC, CNN, MTV i Comedy Central). Colin pracował w różnych zawodach. Pracował jako aktor filmowy i telewizyjny, prowadził i pisał seriale. Niektóre z jego projektów zostały wydane na Netflixie. W 2019 ożenił się.

Colin Quinn
Colin Quinn

Wynika to ze szczęśliwych zarobków, jakie osiągnął dzięki swojej udanej karierze. Oprócz tego jest również pisarzem, który również przyczynił się do jego wartości netto.

dzieciństwo i młodość

dziadkowie Colina opuścili Belfast w latach 20.i przenieśli się do sekcji Park Slope na Brooklynie, która niegdyś była wypełniona irlandzkimi rodzinami pierwszego pokolenia. Quinn urodził się tam 6 czerwca 1959 roku. Jego rodzice byli zwykłymi nauczycielami. Colin nie mógł się pochwalić bogatym życiem. Uczył się w John Dewey High School. Jeśli udało mu się ukończyć szkołę, nie mógł powiedzieć tego samego o Uniwersytecie.

porzuciłem Facebooka lata temu, ale za duży dla siebie na Twitterze. Dostałem nauczkę. Wróciłem.

Опубликовано Colin Quinn Вторник, 5 декабря 2017 г.

został studentem Stony Brook University (SBU), ale szybko go porzucił. Colin miał poważne problemy z alkoholem. Uzależnienie przyniosło mu wiele kłopotów. Był nawet kilkakrotnie aresztowany. W latach 80. mógł przezwyciężyć swój problem i rozpocząć karierę stand-up.

kariera telewizyjna

pierwsze promienie chwały przypadły Colinowi w 1987 roku. Zaczynał w 1984 jako komik stand-up, Quinn został współprowadzącym na kanale MTV. Pracował w projekcie pt. „Zdalne sterowanie”. Był to pierwszy oryginalny, niemuzyczny program MTV i pierwszy teleturniej. Było pięć sezonów serialu, a Colin pracował we wszystkich.

w 1989 Quinn zaczął spędzać więcej czasu na stand-upie. Został zaproszony przez& E do prowadzenia programu. Tym razem zaproponował pomysł parodii wideo. Chciał nakręcić komediowy teledysk, by pośmiać się z singla „LL Cool”. Parodia została zatytułowana Going Back to Brooklyn. Quinn ciężko pracował w & E, pisząc scenariusze serialu, wymyślając koncepcje serialu.

szefowie NBC ocenili talent Quinna i zaproponowali mu pracę. W latach 1996-2000 był członkiem SNL. Po przejściu na emeryturę Quinn zaczął prowadzić własny program „Tough Crowd” z Colinem Quinnem. Miał wielu gości, a jednym z najlepszych był Patrice O ’ Neal. Czasami Colin mówił, że za bardzo lubi ten odcinek. Po śmierci Patrice 'a O’ Neala Colin wyraził głębokie kondolencje. Odwiedził memorial benefit show dla rodziny O ’ Neala w NYC Center wraz z Bobem Kelly i Billem Burrem.

zobacz ten post na Instagramie

post udostępniony przez @ iamcolinquinn na Maj 27, 2019 w 11:04: 00 PDT

w 2012 roku Colin Quinn i Mario Joyner pojawili się w jednym z odcinków serialu Komedianci w samochodach po kawę. Quinn dołączył do Jerry ’ ego Seinfelda na przejażdżkę do Brooklynu w Triumph TR6 z 1976 roku, gdzie spotkali się ze swoim komicznym przyjacielem Mario Joynerem.

trzy lata później Colin Quinn dołączył do listy mainstreamowych komików, aby zagrać w ich własnym serialu internetowym z Cop Show, satyrycznym podejściem do tworzenia dramatu kryminalnego w Nowym Jorku. Cop Show zadebiutował na LStudio.com 18 lutego 2015. Odcinki tygodniówki ośmioczęściowej-w reżyserii J. D. Amato i napisane przez Pana Quinna-były zwykle trwające od pięciu do sześciu minut, z gościnną gwiazdą.

zobacz ten post na Instagramie

post udostępniony przez @ iamcolinquinn Na Jan 13, 2019 w 8:14: 00 PST

w maju 2019 roku CNN ogłosiło wydanie godzinnego programu specjalnego od Quinna pt. Red State Blue State. Była to prezentacja jego Off-broadwayowskiego show o tej samej nazwie, które odbyło się w Nowym Jorku na początku tego roku. W odcinku specjalnym Colin „przyniósł Zabawne rozwiązanie problemu absurdów, hipokryzji i nieszczęść po obu stronach politycznych podziałów”.

Saturday Night Live

Quinn stał się powszechnie znany dzięki swoim pięcioletnim występom w Saturday Night Live. Kiedy zaczął pracować, nie mógł przypuszczać, że z prostego pisarza stanie się jedną z głównych postaci SNL. Po roku dołączył do ekipy castingowej. Pokazał się z oryginalnymi pomysłami i niezwykłymi postaciami.

Colin Quinn, Saturday Night Live
Colin Quinn, Saturday Night Live

w 1997 roku Quinn otrzymał zaproszenie do udziału w ekranizacji Austin Powers. Odmówił i nadal żałuje tej decyzji. Już w 1998 roku Quinn stał się gospodarzem weekendowych aktualizacji, szkiców i fikcyjnego programu informacyjnego, który komentuje i parodiuje bieżące wydarzenia. Był to główny projekt Colina aż do przejścia na emeryturę w 2000 roku.

życie osobiste

w 2016 roku ukazał się stand up Colina na Netflix, zatytułowany The New York Story. W zestawieniu 50 najlepszych stand-upów Netflix znalazł się także na liście 50 najlepszych stand-upów. Quinn mógł mówić godzinami bez zatrzymywania się, a on jest świetnym gawędziarzem, że ta specjalność była prawie instruktażowa i edukacyjna, tak samo jak była zabawna. Jeśli nie jesteś historykiem Nowego Jorku, to dogoni cię lepiej niż większość książek historycznych.

zobacz ten post na Instagramie

post udostępniony przez @ iamcolinquinn Na Jan 13, 2019 w 7:35PM PST

Quinn miał atak serca na początku 2018 roku. Będąc w końcowej fazie rekonwalescencji, zamieścił na Twitterze wiadomość, w której doradził swoim fanom, aby zorganizowali pogrzeb większy niż Al Capone. Brał leki i chodził na fizykoterapię, więcej cardio. Był zmuszony przestać jeść bekon, który prawie uwielbiał.. Kilka miesięcy później odwiedził późną nocą Setha Meyersa, aby porozmawiać o tym, jak to jest przetrwać atak serca.

Colin Quinn i Jen Sochko
Colin Quinn i Jen Sochko

w 2018 roku Colin był zaręczony z jen Sochko, późnym wieczorem z producentem Sethem Meyersem. 8 czerwca 2019 zawiązali węzeł. Nowojorski świat komedii świętował wesele. Para pobrała się w starym budynku Williamsburgh Savings Bank znanym jako Weylin. Były takie osobowości jak Jimmy Fallon, Jim Norton, Tim Meadows, Seth Meyers, Robert Kelly i inni. Tom Papa poprowadził ceremonię.

Filmografia

Filmy:

  • 1983 – Rock ’ N ’ Roll Hotel
  • 1987-trzech mężczyzn i dziecko
  • 1988-żonaty z mafią
  • 1988-Krokodyl Dundee II
  • 1993-kto to jest?
  • 1998 – a Night at the Roxbury
  • 2006 – Home
  • 2008 – Harold
  • 2009 – Paper Boys
  • 2010 – Dorośli
  • 2012 – That ’ s My Boy
  • 2013 – dorośli 2
  • 2015 – Trainwreck
  • 2016 – booted
  • 2017 – Sandy Wexler
  • 2019 – pijani rodzice

główne występy telewizyjne:

  • 1987 – 1990 – Remote Control
  • 1989-Caroline ’ s Comedy Hour
  • 1992-Gaudy, Bawdy & Blue
  • 1996 – 2000 – Saturday Night Live
  • 1996-the Christmas Tree
  • 2003 – Windy City Heat
  • 2014-The Awesomes

nagrody i wyróżnienia

  • 2004 – 56. największy stand-up komików wszech czasów
  • 2004, 2011 – jeden ze stu najlepszych Irlandczyków

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

lg