erilaiset kookos-ja kookosöljytuotteet pöydällä

kookosöljy on noussut viime vuosina varsin suosituksi, jotkut kutsuvat sitä jopa superfoodiksi, mutta entä kookosöljyn käyttäminen parran kasvattamiseen ja hoitoon?

kyllä, aivan oikein, kookosöljyn ja muiden kookostuotteiden syömisestä voi saada lukuisia tieteellisesti todistettuja hyötyjä, mutta myös kookosöljyä voi käyttää parran terveyteen.

tutkimukset ovat osoittaneet, että kookosöljy pystyy tunkeutumaan kasvojen hiuskuituihin ja ravitsemaan partaa sisältä ulospäin, vaikka sitä levitettäisiin paikallisesti.

(mikä on yksi syy siihen, että listallamme parhaista partatuotteista on niin paljon kookosöljypitoisia balsameja, hoitoaineita, shampoita ja vahoja).

sen lisäksi kookosöljy voi auttaa parran kasvua, koska sen ainutlaatuiset edut androgeenisten mieshormonien tasoilla, jotka luonnollisesti parantavat kasvojen karvoituksen kasvua.

puhumattakaan antimikrobisista hyödyistä, karhunpoistovaikutuksista ja tämän trooppisen öljyn korkeimmasta ihoa kosteuttavasta ja lipidejä palauttavasta vaikutuksesta partasi alla oleviin ihosoluihin.

HUOMAUTUS: Jos et ehdi lukea koko artikkelia, tiedä, että kookosöljy on hyvä parran kasvulle ja terveydelle, ja paras tyyppi parran käyttöön on tällainen luonnollinen neitsytkookosöljy.

mikä on kookosöljy

Kookosöljy ja kuoret

kookosöljy on kookoshedelmästä uutettu trooppinen öljy. Se on suosittu ainesosa monissa resepteissä, sitä voidaan käyttää ruokaöljynä, ja se on melko suosittu myös kosmetiikassa ja partaöljyissä.

useimpien trooppisten öljyjen tavoin kookosöljy on lähes täysin tyydyttynyttä, 15 ml: n ruokalusikallisessa sitä on 12G tyydyttynyttä rasvaa, 1g kertatyydyttymätöntä rasvaa ja vain 0,5 g monityydyttymätöntä rasvaa.

kookosöljyn rasvahappopitoisuus on seuraava:

Lauriinihappo (48%), myristiinihappo (16%), palmitiinihappo (9,5%), Dekaanihappo (8%), kapryylihappo (7%), öljyhappo (6,5%) ja loput (5%) ovat erilaisia monityydyttymättömiä rasvahappoja.

suuren tyydyttyneen rasvapitoisuutensa vuoksi kookosöljyllä on korkeampi sulamispiste kuin useimmilla länsimaisen väestön yleisemmin käyttämillä kasvi-ja siemenöljyillä.

kookosöljyn tekee ainutlaatuiseksi sen epätavallisen suuri määrä keskipitkäketjuisia triglyseridejä (MCT), jotka metaboloituvat nopeammin kuin useimmat muut rasvahapot ja tarjoavat nopeaa energiaa ja jopa joitakin todistettuja etuja, kuten lisääntynyt aineenvaihdunta.

kun kyseessä on paikallinen käyttö, kookosöljy tarjoaa ainutlaatuisia etuja kasvojen karvoille ja ihon alle.

miksi sinun pitäisi käyttää kookosöljyä partaasi

kookosöljy saattaa edistää parran kasvua

kookosöljy parran kasvuun

kookosöljyllä on monia etuja hormonitasoihin ja erityisesti hormoneihin, jotka lisäävät parran kasvunopeutta luonnollisesti.

puhun kahdesta voimakkaasta mieshormonista; testosteroni ja DHT (entinen lisää parran tiheyttä ja jälkimmäinen edistää lineaarista parran kasvua) sekä kilpirauhashormonit, jotka vaikuttavat hiusten, ihon ja kynsien kasvun nopeuteen ympäri kehoa (jonka MCT-öljyjen kookoksessa tiedetään lisääntyvän).

useat eläinkokeet ovat osoittaneet, että kookosöljy nostaa testosteronitasoja luonnollisesti (kuten tämä, tämä ja tämä).

testosteroni koska se on välttämätöntä parran kasvulle, on selvää, että sellaisen syöminen, joka nostaa tämän voimakkaan hormonin tasoja, auttaisi myös kasvattamaan partaasi nopeammin

meidän on myös puhuttava DHT: stä, hormonista, joka on jopa testosteronia voimakkaampi parran kasvuun.

jotkut miehet pelkäävät kookosöljyn syömistä, koska he ajattelevat sen alentavan DHT-tasoja, koska eräässä koeputkitutkimuksessa on todettu, että kookosöljystä löytyvä lauriinihappo saattaa hieman estää muuntumista testosteronista DHT: ksi pelkistämällä entsyymiä nimeltä 5-alfa-reduktaasi.

kuitenkin paljon kookosöljyä käyttävät miehet raportoivat usein korkeista DHT-pitoisuuksista. Tämä johtuu siitä, että kookosöljy lisää testosteronia, ja 5% testosteronista muuttuu DHT: ksi luonnollisesti muutenkin.

joten vaikka kookosöljyn lauriinihappo voisi hieman estää entsyymiä, joka muuttaa testosteronin DHT: ksi, lopputulos on vielä enemmän DHT: tä testosteronin kasvaessa ja siitä raaka-aineesta DHT on valmistettu.

katsokaa vain tätä kavereiden veren DHT-tasoja esimerkkinä, hän söi Ray Peat – tyylistä ruokavaliota (jossa kookosöljy on yksi tärkeimmistä rasvanlähteistä), ja hänen testosteroninsa kasvoi 28% ja DHT 31%.

kookosöljyn syöminen lisäsi merkittävästi kahta kasvojen karvankasvun taustalla olevaa päähormonia. Tämä saattaa tehdä kookosöljystä yhden parhaista parran kasvua edistävistä elintarvikkeista.

tehokas antimikrobinen hyöty

kookosöljy

vastoin yleistä uskomusta ja mediahysteriaa parrat eivät ole niin likaisia kuin voisi luulla.

ei kuitenkaan ole pahitteeksi tehdä omastasi vielä puhtaampi käyttämällä kookosöljyä, jolla on useita todistettuja bakteeritaisteluhyötyjä.

kookosöljyn tapa estää partabakteerien kasvua liittyy sen suureen lauriinihapon määrään, joka voi muodostaa jopa 50% kookosöljyn rasvahapoista.

lauriinihapon ja monolauriinin (johon se muuttuu, jos sitä nielee) on osoitettu auttavan tappamaan taudinaiheuttajia, kuten sieniä, bakteereja ja jopa joitakin viruksia.

erityisesti lauriinihapon on osoitettu voivan tappaa Candida albicans-Hiivasienitulehduksia ja hilseilevää hilsettä, ja se voi jopa tappaa joitakin vaarallisempia taudinaiheuttajia, kuten Staphylococcus aureus.

kookosöljyn lauriinihappo voi auttaa ehkäisemään kasvojen tulehduksia ja ihon tulehdustiloja, kuten sisäänkasvaneita tulehtuneita partakarvoja, aknea ja parran hilsettä. Se toimii paikallisesti ja myös nieltynä, kun se muuttuu monolauriiniksi.

suojaa partaa vaurioilta & Proteiinikato

 mies katsoo vaurioituneita partakarvoja

Tiesitkö, että partakarvoitus on yhtä suuri asia kuin karvanlähtö?

sellaisten tekijöiden kuin proteiinivaurioiden, oksidatiivisten vaurioiden ja tukahdutettujen hormonitasojen kautta kasvojen karvat voivat itse asiassa vaurioitua ja alkaa pudota.

kookosöljy voi auttaa ehkäisemään tätä, koska sen on osoitettu lisäävän hormonitasoja (kuten edellä on selitetty yksityiskohtaisesti) ja se on myös huomattavan tehokas estämään proteiinin menetystä karvatupen aiheuttama liiallinen kampaus, elementit, aurinko, huono ruokavalio, jne.

Rele et al: n tutkimuksessa. tutkijat testasivat kolmen öljyn kykyä ehkäistä proteiinihävikkiä…

  • kookosöljy
  • auringonkukkaöljy
  • mineraaliöljy

kolmesta testatusta öljystä ainoastaan kookosöljy kykeni ehkäisemään proteiinihävikkivaurioita, ja tämä pätee sekä suun kautta että paikallisesti.

mutta miksi kookosöljy oli niin paljon parempi ehkäisemään vahinkoja kuin kaksi muuta vaihtoehtoa?

käy ilmi, että kookosöljyn pääasiallinen rasvahappo (lauriinihappo) affinoituu hyvin voimakkaasti kasvojen hiusten proteiineihin.

lauriinihapon pieni molekyylipaino ja suorat lineaariset hiili-hiiliketjut mahdollistavat kookosöljyn tunkeutumisen hiusakselin sisään, jossa se voi sitten estää proteiinin häviämisen ja kosteuttaa partakarvoja.

näillä kahdella muulla öljyllä ei ollut vaikutusta, sillä mineraaliöljy on hiilivety, joka ei sitoudu hiusproteiineihin, ja auringonkukkaöljyllä, kuten useimmilla monityydyttymättömillä kasviöljyillä, on liian suuri rakenne läpäisemään kasvojen hiuskuituja.

kookosöljy on yksi harvoista luonnonöljyistä, jonka on osoitettu tunkeutuvan hiuskuituihin ehkäisemään ja jopa kääntämään proteiinihävikkivaurioita, jotka johtuvat liiallisesta partakampauksen käytöstä, huonoista ravintotottumuksista, & föönaamisesta käyttämällä kuumennettuja parran suoristusaineita liian usein tai altistumisesta kylmälle ympäristölle.

kookosöljy kosteuttaa ja pehmentää partaa

puolitettu kookos

Parralle levitetty kookosöljy voi parantaa kuivan ihon kosteuspitoisuutta kasvojen karvojen alla, samalla kun se kosteuttaa kasvojen karvatuppia ja jopa vähentää joitakin autoimmuunisairauksia, kuten ekseemaa, mikä voi johtaa siihen, että parran hilsettä ei tarvitse käsitellä.

kaiken tämän lisäksi yksi kookosöljyn monista partahyödyistä on se, että se toimii luonnollisena auringonsuojana, sillä sen SPF on heikko 5 ja sisältää antioksidantteja, jotka estävät UV-säteilyn aiheuttamia oksidatiivisia vaurioita.

eräässä tutkimuksessa kookosöljyä iholleen levittäville potilaille testattiin ”Corneometer”-ja ”Tewametrer” – laitteilla, jotta voitiin nähdä, vaikuttiko öljy mitenkään ihon pinnan vetypitoisuuteen, ihon pH: han, transepidermaaliseen vesihävikkiin tai ihon pinnan lipiditasoihin.

tulokset osoittivat, että kookosöljy oli turvallista käyttää, ei muuttanut ihon pH-tasoa, mutta paransi merkittävästi ihon nesteytystä ja pinnan rasva-arvoja.

kookosöljyä ei turhaan kutsuta ”partahydratoivaksi öljyksi”, vaan tutkimukset osoittavat, että se todella kosteuttaa soluja ja kosteuttaa tehokkaasti sekä ihoa että siitä kasvavia hiuksia.

ehkäisee parran hilsettä ja kutinaa

 karhunpäänvaivat

parran hilseen syitä on kaksi…

  • kuiva iho, joka hiutaleet kuin kuolleita ihosoluja.
  • iho-ongelmat, kuten ekseema tai Seborrhea

onneksi kookosöljyä voi käyttää kasvojen karvoitukseen auttamaan kuivien hiutaleiden torjunnassa.

kuten yllä olevasta alanimikkeestä käy ilmi, kookosöljyn on todistettu kosteuttavan kuivaa ihoa parran alla, ja se jopa auttaa torjumaan atooppisia ihosairauksia ehkäisemällä ihon transepidermaalista vesihävikkiä, jotka molemmat voivat auttaa pitämään kasvot hiutaleettomina ja tekemään parrasta pehmeän kuin pilvi.

kookosöljy parantaa epidermaalista estettä, joka estää ihon kuivumista parran alla, ja se tunkeutuu syvälle ihosoluihin ja kasvojen hiusten säikeisiin, mikä antaa korkeimman kosteuttavan vaikutuksen.

täysin luonnollinen & vailla kovia kemikaaleja

mies kaasunaamarilla

useimmissa partaöljyissä ja hoitoaineissa on ikäviä ainesosia tai öljyjä, jotka voivat vahingoittaa – eivät ravita – kasvojen karvoja ja niiden kasvuun liittyviä hormoneja.

kookosöljy on kuitenkin 100-prosenttisesti luonnollista, ja jos ostat neitseellistä, sitä ei ole edes käsitelty millään, mikä voisi heikentää sen terveellisyyttä.

kookosöljyn käyttäminen partaöljynä tarkoittaa, ettei tarvitse käsitellä esimerkiksi parabeeneja, ftalaatteja, ksenoestrogeenejä, bentsoaatteja tai muita kyseenalaisia kemikaaleja.

millainen kookosöljy sopii parhaiten kasvojen karvoitukseen

 kookosöljyn ravintomerkintä

kookosöljy on kaikki sama, eikö? No, ei.

on olemassa erilaisia uuttamiskeinoja, joiden seurauksena öljyn laatu vaihtelee.

jotkut kookosöljyt uutetaan kuivakäsittelyllä, jolloin öljy uutetaan kookoslihasta liuottimilla. Kuivajalostettu kookosöljy ei sovi ihmisravinnoksi, eikä se ole hyväksi parrallekaan.

sitten on märkänä tuotettua kookosöljyä, eli raaka kookosliha keitetään ja puristetaan (märkäjauhetaan), jotta raa ’ at öljyt saadaan kookoksesta. Tämä menetelmä johtaa pienempään saantoon kuin kuiva jalostus, mutta se luo myös puhtaimman ja luonnollisimman lopputuotteen neitsytkookosöljystä.

toinen suosittu kookosöljyn uuttamismenetelmä on RBD, joka tulee sanoista”refined, valkaistu, deodorized”. Tämä menetelmä tuottaa hyvän sadon, mutta siihen sisältyy myös entsyymien, hajunpoistoaineiden ja äärimmäisen kuumuuden käyttö, mikä johtaa värittömään ja hajuttomaan kookosöljyyn.

neljättä kookosöljyn valmistusmenetelmää kutsutaan vedytykseksi, jossa kovassa paineessa tapahtuu katalyyttinen prosessi, jossa öljyn sisältämä pieni määrä kertatyydyttymättömiä ja tyydyttymättömiä rasvoja muutetaan tyydyttyneiksi rasvoiksi. Tämä nostaa kookosöljyn sulamispistettä, mutta ei tarjoa käytännössä mitään muita etuja.

viidettä ja viimeistä tapaa kutsutaan ”fraktioinniksi”, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että kookosöljyn eri rasvahapot (lauriinihappo, kapryylihappo jne.) erotellaan ja myydään omissa pulloissaan, yleensä nimellä”MCT oil”.

mikä eri kookosöljylajeista on parasta parrallesi?

vastaus: Neitsytkookosöljy. Luonnontuote uutetaan märkäkäsittelyllä, johon ei liity tarpeettomia liuottimia, kemikaaleja tai painetta.

Syötpä kookosöljyä, valmistat siitä partaöljyä tai levität sitä suoraan kasvokarvoihisi, varmista, että saat aina neitsytkookosöljyä. Jos sitä ei ole saatavilla, niin hydrattu kookosöljy on toiseksi paras vaihtoehto. Loputkin? En vaivautuisi.

kookosöljyn levittäminen Parralle

kookosöljyn levittäminen Parralle

kookosöljyn käyttäminen on yksinkertaista.

vaikka se on kiinteää huoneenlämmössä, voit ottaa hieman öljyä kämmeniin ja hieroa sitä yhteen sulattaaksesi sen, sitten vain tasaisesti levittää sitä kasvojen hiusten alueelle kuten mitä tahansa partaöljyä.

jos sinulla on iso parta ja haluat levittää öljyn täydellisesti ympäri harjaasi, harkitse partaharjan käyttöä kookosöljyn levittämisen jälkeen, jotta saat parhaat tulokset

jos haluat luoda oman kotitekoisen DIY-partaöljyn, jossa on kookosöljyä ainesosana, voit täyttää pesualtaan kuumalla vedellä ja laittaa kookosöljypurkin sinne sulattamaan sen ja kaataa haluamasi määrän tiputuspulloosi.

siitä, kuinka usein kookosöljyä kannattaa käyttää parralleen, vastaus kuuluu; päivittäin tai aina, kun parta kaipaa kosteutusta.

DIY-kookosöljy Partaöljyresepti

partaöljyresepti kookosöljyllä

tähän partaöljyreseptiin tarvitset hieman neitsytkookosöljyä, orgaanista jojobaöljyä, 1 Ozin tiputuspullon ja pienen pullon balsamipihtaöljyä.

(ennen kuin aloitat ainesosien sekoittamisen, laita kookosöljysäiliö lämpimään veteen, jotta se muuttuu nestemäiseksi kiinteän sijaan).

kosteuttavan kookosöljyn partaöljyn resepti:

  • 1/2 oz kookosöljy (kosteuttaa ja ehkäisee proteiinivaurioita)
  • 1/2 oz jojobaöljy (lähimpänä ihon luonnollisia öljyjä)
  • 4 tippaa balsamipihtaneuleöljyä (androgeeni, lähinnä tuoksua)

jos huomaat, että kookosöljy saa kiinteää jälleen tiputin pullon (voi tapahtua varsinkin talvella) vain ajaa tiputin pullon lämpimän veden alla hieman ja se muuttuu nestemäiseksi uudelleen.

voit käyttää tätä kosteuttavaa kotitekoista kookosöljypohjaista partaöljyä päivittäin, ja se päihittää suurimman osan markkinoilla olevista premade-partaöljyistä sekä laadussa että hinnassa.

itse asiassa Oman partaöljyn valmistaminen voi olla vain 1/10 premade-tavaran ostohinnasta.

johtopäätös

kookosöljy tarjoaa lukemattomia etuja parrallesi, ihollesi, hiuksillesi ja tietenkin ruokaöljynä ruokavaliossasi.

tyydyttyneen luonteensa vuoksi kookosöljy on myös hyvin stabiilia eikä mene helposti härskiksi, toisin kuin useimmat kasviöljyt, jotka ovat alttiita lipidiperoksidaatiolle.

voit käyttää kookosöljyä parranhoitoaineena sellaisenaan tai käyttää sitä kantoöljynä DIY-partaöljyjä valmistettaessa. Taivas on rajana tällä trooppisella aineella.

saatat pitää myös

  • Castor Oil for Beard: the Jamaican Beard Thickening Secret?
  • arganöljy Partakarvoille: pääasiallisen ainesosan tutkiminen useimmissa Partaöljyissä
  • oliiviöljy Partakarvoille: Voiko sillä korvata tavallisia Partaöljyjä?
  • manteliöljy Parralle: huonolaatuinen ainesosa, mutta useimmat merkit käyttävät sitä edelleen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

lg